lunes, 9 de diciembre de 2019

Cuidando de la familia para cuidar al paciente


El Hospital del Valle del Hebrón ha abierto una sala familiar para que los familiares de los niños hospitalizados puedan descansar, comer, trabajar o relajarse. Me parece una estupenda iniciativa que ojalá se vaya extendiendo a muchos hospitales del Estado español.

L'Hospital Vall d'Hebron ha obert una sala familiar per a que famílies amb nens hospitalitzats la facin servir per descansar, menjar, treballar o relaxar-se. La sala està situada a la planta baixa de l'hospital infantil Vall d'Hebron, ocupa 350 metres quadrats i té una capacitat d'ocupació de 50 persones.
S'espera que en el primer any, sigui utilitzada per més de 800 famílies i prop de 2.000 persones entre adults i infants. La podran utilitzar de manera gratuïta. La nova instal·lació, que reprodueix una llar, ha estat finançada per la Fundació Ronald McDonald, que assegura que és la sala d'aquestes característiques més gran d'Europa.
La presidenta de la Fundació Infantil Ronald McDonald, Blanca Moreno, ha dit que l'objectiu de l'espai és donar servei a les famílies que tenen infants hospitalitzats, especialment a neonatologia i UCI pediàtrica. Aquestes famílies han de passar moltes hores a l'hospital i la finalitat del projecte és oferir “una llar fora de la llar, aconseguir un oasi que no els recordi que estan en un hospital”. A l'espai hi ha cuina, menjador, dutxes, sales de repòs, de lactància, sales de joc, salons de lectura, de televisió i accés a internet. Des del juny fins ara ja han passat 500 persones.
El doctor i cap del Servei de Neonatologia de Vall d'Hebron, Fèlix Castillo, ha destacat que l'espai és per famílies “vulnerables, estressades i que passen llargues estances a l'hospital que necessiten un descans" i que "el benefici és impressionant”. Segons el doctor, el fet que els pares puguin tenir temps de descans i de relaxació repercuteix en la millora de la salut del fill.
Els pares d'un nen hospitalitzat i usuaris de la sala, David i Isabel, han explicat que els ajuda molt a "reduir la tensió i l'estrès i poder tractar amb altres pares ajuda a portar millor la situació". La sala permet als pares estar més temps amb el fill hospitalitzat i tenir millor qualitat de vida a l'hospital. “Estem hores amb ell i podem pujar i baixar sense haver de tornar a Tarragona”, han dit.
La presidenta de La fundació Infantil Ronald McDonald, Blanca Moreno, ha explicat que “projectes com aquest es poden fer gràcies als consumidors que donen diners i a la generositat de franquícies McDonalds, que donen el 0,1% de les vendes”. La Fundació té 373 cases repartides en 45 països i 259 sales en 28 . A Espanya hi ha quatre cases, a Barcelona, Màlaga, València i Madrid, i dues sales, una a Madrid i una altra a Barcelona.

https://www.social.cat/noticia/11096/vall-dhebron-obre-una-sala-de-350-metres-quadrats-per-al-descans-de-les-families-de-nens-h?id_butlleti_enviar=898&id_element=11096&utm_medium=butlleti&utm_source=butlleti_article&utm_campaign=2019-11-24

No hay comentarios: